Delhaize had op de ondernemingsraad moeten communiceren over de financiële toestand in de maand april.

Vakbonden eisen volledige financiële duidelijkheid van Delhaize

© Belga
23/10/2023

De vertegenwoordigers van het personeel zijn maandag opgestapt tijdens de ondernemingsraad van de supermarktketen Delhaize. In een persbericht stellen de vakbonden dat ze het overleg hebben verlaten omdat de directie weigert volledige financiële informatie over het bedrijf te verschaffen.

Delhaize had op de ondernemingsraad moeten communiceren over de financiële toestand in de maand april maar er werden slechts gedeeltelijke cijfers meegedeeld, zo staat in een mededeling die verschillende Franstalige vakbonden en ook ACV Puls samen hebben verspreid. De bonden vrezen dat het bedrijf geen cijfer wil plakken op de werkelijke waarde van de winkels "om ze gemakkelijker te kunnen verkopen."

Delhaize "probeert misschien ook de zeer goede resultaten en eventuele dividenden van de groep te verbergen," stellen de vakbonden nog. Er wordt nu gevraagd om de volledige rekeningen "zo snel mogelijk" voor te leggen.

Delhaize had in maart de 'franchisering' aangekondigd van de 128 geïntegreerde supermarkten, de winkels in eigen beheer. Die intentie van Delhaize zorgde de voorbije maanden voor veel vakbondsprotest. De eerste verzelfstandigde supermarkten hebben intussen al de deuren geopend.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni