Intern onderzoek naar leiding Legermuseum

© Saskia Vanderstichele

Er loopt een intern onderzoek tegen de leiding van Koninklijk Legermuseum in het jubelpark. Een van de directeurs ad-interim zou misbruik hebben gemaakt van een firmawagen.

Dat weet La Libre Belgique.

Sinds april vorig jaar wordt het museum geleid door twee directeurs ad-interim, Piet De Gryse en Christine van Everbroeck. Die werden in oktober 2014 al eens terecht gewezen omdat ze onrechtmatig gebruik zouden gemaakt hebben van kredietkaarten.

Het onderzoek zou nu vooral Piet De Gryse viseren. Die zou een bedrijfswagen gebruikt hebben voor woon-werkverkeer terwijl hij daar geen recht op had. Hij zou ook zonder toestemming, een chauffeur in dienst hebben.

Het is niet de eerste keer dat het museum in opspraak komt. Eerder werd het museum al eens doorgelicht na klachten van intimidatie. Daar werd toen geen bewijs voor gevonden. Er was ook veel kritiek op het gestuntel rond de tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog. Daarvoor moest een privébedrijf ingeschakeld worden omdat het museum zelf geen expo rond kreeg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?