Een man wordt getest in het Covid-19 testcentrum aan Merode in Etterbeek

Iris Ziekenhuizen zien positiviteitsratio van geteste patiënten afnemen

© Belga
09/11/2020

In de Brusselse Iris Ziekenhuizen hebben ze in de afgelopen dagen een daling gezien op het vlak van de positiviteitsratio van de personen die getest worden op COVID-19. Midden en eind oktober bleek tot wel 35 procent van de mensen die zich lieten testen positief, maar samen met het aantal besmettingen zakt ook dat percentage en schommelt het nu rond de 20 procent.

De positiviteitsratio van de geteste personen daalt, maar de druk op de Brusselse ziekenhuizen en met name intensieve zorgen neemt nog niet af. In de ziekenhuizen van het Iris Netwerk liggen nog steeds 296 COVID-19-patiënten, van wie 58 mensen verzorgd worden op intensieve zorg.

Die cijfers lijken nog niet meteen te dalen. Zo worden in het UZ Brussel ook nog steeds 109 patiënten verzorgd. Een cijfer dat wel al enkele dagen stabiel blijft. 24 patiënten worden verzorgd op de afdeling intensieve zorgen, van wie negentien patiënten invasief worden beademd en twee patiënten ondersteuning krijgen van de hart- en longfuncties. De afgelopen 24 uur werden elf nieuwe patiënten opgenomen in het UZ Brussel en konden vijf patiënten het ziekenhuis verlaten.

In de drie ziekenhuizen van de groep Chirec liggen in totaal 176 COVID-19-patiënten, van wie 29 verzorging krijgen op intensieve zorg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , positiviteitsratio , Irisziekenhuizen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni