Iris Ziekenhuizen Zuid opent nieuw coronatestcentrum in Vorst

© BRUZZ
| Minstens veertig mensen moesten op straat wachten voor het Chirecziekenhuis, zonder voorziene wachtrij. (archiefbeeld)

In Vorst is vandaag een nieuw testcentrum voor COVID-19 geopend op de site Molière Longchamps van de Brusselse Iris Ziekenhuizen Zuid. Patiënten hebben geen voorschrift nodig om zich te laten testen. Met de nieuwe testcentra wil de Brusselse minister van Volksgezondheid Maron van 2000 naar 4000 test per dag gaan.

Tussen 12u en 16u kunnen patiënten terecht in het nieuwe testcentrum in Vorst aan de Molièrelaan. “Dat uurrooster kan nog uitgebreid worden van 9u tot 17u als we zien dat er veel mensen langskomen,” zegt initiatiefnemend arts Roger Hallemans. Hij voegt eraan toe dat ze nog geen zicht hebben op het aantal tests dat ze per dag kunnen afnemen, aangezien ze de tests opsturen naar plateforme fédérale, een gecentraliseerde organisatie van verschillende laboratoria.

Geen voorschrift nodig

Het centrum kwam tot stand door een samenwerking met de verschillende huisartsen die actief zijn op de campus van het Iris Ziekenhuizen Zuid in Vorst. “Zowel mensen die een voorschrift hebben als mensen zonder kunnen naar hier komen,” klinkt het bij Hallemans. Hij legt uit dat ze voor de patiënten zonder voorschrift gewoon zelf iets opstellen.

“Ook patiënten die terugkomen van een reis in een oranje of rode zone zijn hier welkom, maar zij moeten de test zelf betalen. Mensen met symptomen mogen zich hier ook laten testen, al gaan ze dan beter naar een ziekenhuis.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?