1718 WZC Arcadi Rusthuis 1

Iriscare doet oproep voor vrijwilligers, ook voor in ziekenhuizen

© Belga
26/10/2020

De Brusselse Welzijnsinstelling Iriscare doet maandag opnieuw een oproep voor vrijwilligers. Bedoeling is dat die vrijwilligers nu naast de medewerkers van de Brusselse rust- en verzorgingstehuizen ook de Brusselse ziekenhuizen zouden ondersteunen.

"Iedereen die beschikbaar is en wil helpen, kan zich inschrijven via ons vrijwilligersplatform. Daarna nemen onze diensten contact op met die personen om hun beschikbaarheid en expertise na te gaan", meldt Iriscare in een communiqué.

De rust- en verzorgingstehuizen kunnen op verschillende manieren ondersteund worden, vervolgt de instelling. Naast medische hulp, zijn ook administratieve, logistieke en zelfs geestelijke of psychologische hulp voor de bewoners meer dan welkom. En met het oog op de dagelijks toenemende ziekenhuisopnames, kunnen de vrijwilligers die dat wensen daarnaast ook ingezet worden in de ziekenhuizen, luidt het.

"Nu België zich voorbereidt op een tweede periode van medische en sociale moeilijkheden, is die hulp ontzettend waardevol", besluit Iriscare.

Inschrijven kan via het formulier op de vrijwilligerspagina van de website van Iriscare.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , iriscare , vrijwilligers coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni