Iriscare legt nieuwe vrijwilligerslijst aan voor Brusselse verzorgingstehuizen

© 1030.be
| Het rusthuis 'Cerisaie' van het OCMW in Schaarbeek.

De Brusselse welzijnsinstelling Iriscare heeft donderdag een nieuwe oproep gelanceerd om preventief een vrijwilligerslijst aan te leggen van mensen die willen helpen in de Brusselse woonzorgcentra en rusthuizen. Alle vrijwilligers, en in het bijzonder mensen met een medische achtergrond of ervaring in de logistieke sector, kunnen zich via een formulier aanmelden op de website van Iriscare.

Nu het aantal coronabesmettingen weer opflakkert, is het mogelijk dat de Brusselse rusthuizen en woonzorgcentra extra personeel nodig zullen hebben in de periode van augustus tot december 2020 om een nieuwe besmettingsgolf aan te kunnen. Iriscare lanceert daarom een nieuwe oproep naar vrijwilligers en gaat daarbij onder meer op zoek naar mensen met ervaring in de verpleegkunde of mensen die een handje kunnen bijsteken als poets- of keukenhulp.

Na een vrijwilligersoproep in de eerste coronagolf is het aanmeldformulier dat Iriscare ontwierp voor de geïnteresseerden nu een pak uitgebreider. Kandidaten kunnen er hun voorkeuren qua gemeente, beschikbare periode, voorkeursdagen en -uren of diploma's invullen.

Met de aanleg van de vrijwilligerslijst wil Iriscare bovenal anticiperen op een tweede golf van Covid-19 in de Brusselse rusthuizen en woonzorgcentra. "We hebben nog geen signalen gekregen uit onze verzorgingstehuizen dat er een tekort is aan personeel, maar we willen preventief al voorsprong nemen en niet pas reageren wanneer het te laat is," benadrukt Iriscare-woordvoerder Sven Heyndrickx.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?