Iriscare leverde 7 miljoen mondmaskers sinds start coronacrisis

Mondmaskers, in alle soorten en maten.
© Pxhere
© Pxhere
Updated: 22-12-2020 - 17:58

De Brusselse Welzijnsinstelling Iriscare verdeelde sinds de start van de gezondheidscrisis beschermend materiaal aan de Brusselse instellingen. Het gaat om zo’n 7 miljoen mondmaskers en nog een hele reeks aan ander beschermend materiaal. Op 16 december vond de laatste levering plaats en vanaf januari 2021 verloopt de verdeling van materiaal via de nieuwe opdrachtencentrale van Iriscare.

Sinds de start van de coronacrisis levert Iriscare op vraag van de overheid beschermend materiaal aan Brusselse instellingen om zich te wapenen tegen de coronacrisis. Met hun laatste levering op 16 december staat het totaal op iets meer dan 7 miljoen verschillende mondmaskers, zoals FFP2-maskers, chirurgische maskers en stoffen mondmaskers.

Verder leverde de Brusselse Welzijnsinstelling bijna 30.000 liter aan handgel en ander materiaal zoals haarnetjes en shorten. Hoewel het midden december de laatste keer was dat Iriscare een levering verzorgde, zal het de instellingen blijven ondersteunen via een zelf opgericht opdrachtencentrale, waarop rechtstreeks een bestelling kan geplaatst worden.

Meer dan honderd vrijwilligers ingezet in Brusselse zorginstellingen

Sinds de tweede coronagolf heeft Iriscare al 104 mensen ingezet vanop haar vrijwilligerslijst. De vrijwilligers werden ingezet in 31 verschillende Brusselse zorginstellingen. Liefst duizend vrijwilligers boden spontaan aan om te helpen tijdens deze pandemie.

De vrijwilligerslijst van Iriscare werd aangelegd om te kunnen beantwoorden aan de noden van Brusselse zorginstellingen waar de uitval van het personeel moet opgevangen worden. Vanuit 27 woonzorgcentra, een ziekenhuis en twee dagcentra werd om hulp gevraagd en werd die ook gevonden tussen de vrijwilligers. En ook bij Iriscare zorgde al iemand voor extra ondersteuning. Zodra een aanvraag binnenkomt, gaat Iriscare te werk als een soort uitzendkantoor. Hun medewerkers leggen de aanvragen uit de Brusselse zorgsector naast hun lijst met ingeschreven vrijwilligers om de juiste kandidaat te vinden voor de instelling. Aan keuze geen gebrek, want al een duizendtal vrijwilligers schreven zich in op de lijst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?