JC Decaux test elektrische Villo's

© brusselnieuws.be
07/02/2014

Villo-uitbater JC Decaux test momenteel elektrische fietsen om toe te voegen aan zijn netwerk. Door technische hinderpalen zullen die wel nog minstens twee jaar op zich laten wachten.

De vraag naar elektrische Villo’s is groot, volgens Brussels staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno De Lille (Groen). “Niet alleen vanuit de gebruikers, maar ook bij organisaties als Visit Brussels, die menen dat dit toeristen zal aanspreken”, zegt hij aan brusselnieuws.be. “Als we ouderen en mensen die niet even mobiel zijn willen laten deelnemen aan Villo, kunnen elektrische fietsen helpen. Ook het heuvelachtige terrein van Brussel maakt het niet altijd vanzelfsprekend om te fietsen, daarvoor kan elektrisch fietsen een oplossing bieden.”

Uitbater JC Decaux voert momenteel tests uit met elektrische deelfietsen, maar de invoering ervan is nog niet voor morgen. “Er zijn nog wat technische hordes te overwinnen”, zegt De Lille, die onlangs het JC Decaux-hoofdkwartier bezocht. “Ten eerste de betrouwbaarheid, Villo staat of valt daarmee. En je moet gebruikers ook een opgeladen batterij kunnen aanbieden.”

Verwacht wordt dat de testfase nog minimaal twee jaar zal duren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni