JC Decaux test elektrische Villo's

© Marc Gysens

Villo-uitbater JC Decaux test momenteel elektrische fietsen om toe te voegen aan zijn netwerk. Door technische hinderpalen zullen die wel nog minstens twee jaar op zich laten wachten.

De vraag naar elektrische Villo’s is groot, volgens Brussels staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno De Lille (Groen). “Niet alleen vanuit de gebruikers, maar ook bij organisaties als Visit Brussels, die menen dat dit toeristen zal aanspreken”, zegt hij aan brusselnieuws.be. “Als we ouderen en mensen die niet even mobiel zijn willen laten deelnemen aan Villo, kunnen elektrische fietsen helpen. Ook het heuvelachtige terrein van Brussel maakt het niet altijd vanzelfsprekend om te fietsen, daarvoor kan elektrisch fietsen een oplossing bieden.”

Uitbater JC Decaux voert momenteel tests uit met elektrische deelfietsen, maar de invoering ervan is nog niet voor morgen. “Er zijn nog wat technische hordes te overwinnen”, zegt De Lille, die onlangs het JC Decaux-hoofdkwartier bezocht. “Ten eerste de betrouwbaarheid, Villo staat of valt daarmee. En je moet gebruikers ook een opgeladen batterij kunnen aanbieden.”

Verwacht wordt dat de testfase nog minimaal twee jaar zal duren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?