Villo voltooid tegen lente 2014

© LV

De voorbije weken zijn zeventien bijkomende Villostations geopend. Het netwerk van deelfietsen nadert daarmee zijn voltooiing. Enkele populaire stations in het centrum krijgen ook nog de eerder al beloofde extra fietspaaltjes.

Vorige week opende uitbater JCDecaux elf nieuwe Villostations in Sint-Lambrechts-Woluwe, de enige Brusselse gemeente die nog geen deelfietsen op haar territorium had. De gele fietsen zijn nu onder meer te vinden aan stallingen op de Woluwelaan, de Meudonsquare en metrostation Roodebeek.

Eerder deze maand kwamen er ook al vier stations bij in Sint-Agatha-Berchem, onder meer op het Schweitzerplein. Ook aan Drie Linden in Watermaal-Bosvoorde en op het Bethlehemplein in Sint-Gillis zijn de laatste weken stations geopend. In het voorjaar komen er dan nog enkele standplaatsen bij, onder meer op de hoek van de Fonsnylaan en de Denemarkenstraat. Daarmee wordt de tweede fase van de uitbouw van het fietsdeelsysteem afgerond.

"Tegen het voorjaar van 2014 zullen we gebruik kunnen maken van alle 360 stations en de 5.000 fietsen", zei staatssecretaris van Mobiliteit Bruno De Lille (Groen) vorige week in de commissie Infrastructuur na een vraag van Françoise Schepmans (MR).

Het parlementslid wees erop dat de beschikbaarheid van fietsen of aanhechtingspunten op sommige plaatsen nog altijd problematisch is. Enkele drukke stations werden wel al uitgebreid. Zo kregen de standplaatsen in de Dansaertstraat, aan Louiza en op het Flageyplein tien extra fietspalen. Aan Lesbroussart kwamen er vijf bij. Heel wat drukke stations in de Vijfhoek moeten echter nog volgen. De Lille verzekerde dat ook Rogier (na de werken), De Brouckère, Beurs, Fontainas, Anneessens en Sint-Jan nog worden uitgebreid tegen de lente.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?