Een foto van Jenna Boeve en Jad Zeitouni

| Jenna Boeve (links), hier naast Jad Zeitouni. Boeve en Zeitouni waren in duo kandidaat om voorzitters van Groen te worden

Jenna Boeve nieuwe coördinatrice van Merhaba

EDB
© BRUZZ
04/11/2022

Sinds 1 november is de Gentse Jenna Boeve de nieuwe coördinatrice van Merhaba. Tot voor kort was Boeve actief op het kabinet van Brussels minister voor Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen).

Bij het brede publiek is Jenna Boeve (32) vooral bekend om haar gooi – samen met Jad Zeitouni – naar het voorzitterschap van Groen. Covoorzitter werd ze niet, maar sinds 1 november mag ze zich wel de nieuwe coördinatrice van Merhaba noemen, naar eigen zeggen een sociale beweging die zich inzet voor de emancipatie van lgbtqia+-personen met specifiek een migratieachtergrond.

“Ik heb altijd wel wat getwijfeld tussen de politiek en het activisme,” vertelt Boeve aan BRUZZ. “Ik heb nu drie jaar gewerkt op het kabinet van minister Van den Brandt, wat ik trouwens heel graag deed. Maar ik wilde terugkeren naar de basis - naar een verschil maken in de praktijk.”

Enter: Merhaba, met haar hoofdkwartier in de Baksteenkaai. De organisatie bekommert zich, volgens haar nieuwe coördinatrice, "ook om vluchtelingen die in eigen land vervolgd worden vanwege hun geaardheid of identiteit. Dat is iets waar ik mijn schouders mee onder wil zetten.”

Boeve woont in Gent en is al jaren als vrijwilliger actief in de lgbtqia+-gemeenschap. “Voor mensen van kleur is in onze gemeenschap structureel te weinig aandacht. The Belgian Pride is bijvoorbeeld nog steeds een erg wit evenement. Vandaar ook het belang van een organisatie als Merhaba.”

Als coördinatrice zal Boeve de zakelijke leiding van de vzw op zich nemen, naast het uitzetten van de strategische lijnen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni