Gaypride 2019 c Karen Vandenberghe 38

Gaypride 2019

Ruim 250 scholen kleuren paars voor de LGBT+-gemeenschap

© Belga
17/05/2022

Ruim 250 Vlaamse scholen kleuren dinsdag, naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT), volledig paars. De PAARS-campagne van jeugdorganisatie Wel Jong vzw roept iedereen op om paars te dragen: de kleur staat symbool voor de LGBT+-gemeenschap. Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open VLD) kwam dinsdag een bezoek brengen aan de Ursulinenschool in Mechelen.

In totaal nemen 255 scholen in 70 gemeenten uit Vlaanderen en Brussel deel aan de PAARS-campagne. Het gaat om 184 secundaire scholen, 58 basisscholen en 5 hogescholen. Voor het eerst doen ook jeugdverenigingen mee: acht verenigingen kleuren hun werking dinsdag paars.

"We merken dat een grote meerderheid van de jongeren, leerkrachten en animatoren het belangrijk vindt dat iedereen, en zeker ook LGBT+-jongeren, erbij horen. Maar leerkrachten vinden het vaak moeilijk om te weten waar te beginnen", vertelt Dries De Smet, coördinator van de campagne. "Daar ligt de kracht van PAARS: we geven kant-en-klare stappenplannen om de boodschap van inclusie en verdraagzaamheid door scholen en verenigingen te laten waaien."

Zo voorziet Wel Jong materiaal zoals polsbandjes en affiches, die scholen vandaag kunnen gebruiken. In totaal worden er dinsdag 114.275 polsbandjes uitgedeeld. Voorts is er de PAARS-krant voor middelbare scholen, en de boekjes "Sam" en "Lily" voor lagere scholen. Voor het jeugdwerk werd een PAARS-spel uitgewerkt, waarmee jongeren op een speelse manier in aanraking komen met het LGBT+-thema.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni