Theodoortje VUB

Jette geeft negatief advies voor vergunning Theodoortje

© brusselnieuws.be
05/01/2015

De gemeente Jette geeft een negatief advies voor de bouwvergunning voor het Theodoortje. Dat is de nieuwe basisschool op de terreinen van het UZ in Jette die in september al open ging.

Dat melden verschillende Franstalige media.

De school, met plaats voor 70 kinderen, opende op 1 september in enkele containerklassen. Een maand later bleek dat die zonder bouwvergunning waren geplaatst. Er werd voor de school wel een aanvraag ingediend in juni, maar die was onvolledig.

De gemeente was door het ontbreken van de vergunning behoorlijk gepikeerd. “Elke burger moet voor een klimplant op zijn gevel een bouwvergunning aanvragen. Dan kan het toch niet dat er een school wordt neergezet, nota bene op de speelplaats van een andere school, en een toegangsweg wordt aangelegd zonder vergunning of openbaar onderzoek”, liet de Jetse schepen van Stedenbouw Paul Leroy (LBJ) al optekenen.

Scholengroep Brussel haalde hoogdringendheid als reden aan om de school te openen zonder vergunning. Het plaatstekort in het Nederlandstalig onderwijs is momenteel zeer nijpend. In november raakte bekend dat 1.291 ouders hun kind dit schooljaar niet hebben kunnen inschrijven in het Nederlandstalige onderwijs.

De bal ligt nu in het kamp van het Brussels Gewest, dat beslist of het Theodoortje alsnog een vergunning krijgt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni