Joe Van Holsbeeckpassage in Haren?

Haren krijgt er drie straatnamen bij en dat zouden wel eens de Moestuinstraat, Joe Van Holsbeeckpassage en Witloofboerderijweg kunnen worden. Die drie namen kregen alvast de meeste stemmen toen het stadsbestuur om de mening van de buurtbewoners vroeg.

Door de ontdubbeling van de erg drukke Verdunstraat, ontstaan er in Haren drie nieuwe straatnamen. Het Brusselse stadsbestuur vond dat ook de bewoners daarover hun zegje mochten doen en vroeg aan het plaatselijke wijkcomité een enquête te organiseren.

Honderd bewoners brachten uiteindelijk hun stem uit op één van de circa tien voorgestelde namen per straat. De meest populaire namen bleken Moestuinstraat, Witloofboerderijweg en Joe Van Holsbeeckpassage. Joe Van Holsbeeck, die in 2006 doodgestoken werd in het Centraal Station, woonde in Haren.

De namen werden ondertussen voorgelegd aan de schepenen Hamza Fassi Fihri (CDH, burgelijke stand en demografie) en Christian Ceux (CDH, stedenbouw). De gemeenteraad, maar ook het gewest moet zich nu nog buigen over de voorstelen.

Het zou de eerste keer zijn dat de Stad Brussel haar bewoners vraagt om zelf een straatnaam te kiezen. "Schepen Fassi Fihri zei ons toch dat zoiets nog niet eerder was voorgekomen," zegt Joël Burech van het bewonerscomité aan brusselnieuws.be.

De bewoners waren volgens Burech erg blij dat ze mochten stemmen. "Maar ze vrezen tegelijk een beetje dat het daarbij blijft. Hopelijk blijkt dit niet gewoon een verkiezingsstunt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?