Jogger probeert wandelaars te likken in Etterbeek

jubelpark_cinquantenaire_park_940_667px_c_maarten_coosemans_bruzz.jpg
© Maarten Coosemans - BRUZZ
© Maarten Coosemans - BRUZZ

Een jogger heeft maandag in Etterbeek geprobeerd om twee wandelaars te kussen of te likken. Het koppel gaf een beschrijving van de dader door aan de politie, maar die kon de man nog niet opsporen.

"In de huidige gezondheidscrisis is dit puur terrorisme", foeteren Samla (58) en Leo (68), die over het voorval getuigen in de krant La Capitale. Hun verhaal wordt bevestigd door korpschef Michael Jonniaux van de politiezone Montgomery.

Tijdens een wandeling in de omgeving van het Jubelpark klaagden Samla en Leo over een koppel joggers dat hen te weinig ruimte gaf. De 68-jarige man riep hen iets toe, waarop een van de joggers zich omkeerde en aanstalten maakte om Leo een kus te geven.

Beschrijving

"Toen mijn man zich kwaad maakte, stak de jogger zijn tong uit en probeerde hij te spugen. Het speeksel vloog in het rond", getuigt Samla in de krant. De Etterbeekse slaagde erin een foto te maken van de jogger en gaf de beschrijving door aan patrouillerende agenten.

De dader werd niet gevonden, maar zijn beschrijving zit wel in de databank. "Zulke incidenten zijn gelukkig uitzonderlijk. Dit hadden we in onze zone nog niet meegemaakt", reageert korpschef Michael Jonniaux.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?