| Tom Van Isacker werd aangevallen op het Flageyplein

Jong koppel slachtoffer van homofoob geweld op Flageyplein

KVDP
© BRUZZ
23/08/2021

Een 25-jarige jongeman is zaterdagmiddag aangevallen toen hij uit de bus wilde stappen aan het Flageyplein. De twintiger zat op de bus samen met zijn vriend toen hij op weg naar huis was en kreeg een rake klap in het gezicht bij het uitstappen. De politie bevestigt dat er een klacht is ingediend. “Omwille van het homofoob karakter van de feiten – het gaat om een haatmisdrijf – hebben wij Unia verwittigd”, klinkt het.

Tom Van Isacker (25) en zijn lief Andy Huizenga (19) zaten zaterdagmiddag op een MIVB-bus op weg naar het Flageyplein, de buurt waar Tom woont. “Een paar haltes nadat wij waren opgestapt, stapten een man van in de veertig met zijn zoontje van ongeveer tien jaar oud op. Ze zaten recht tegenover ons op ongeveer anderhalve meter. Na een tijdje begon de man zich op te winden en werd hij kwaad”, vertelt Tom.

“Het was duidelijk dat wij een koppel zijn, want mijn vriend leunde op mij en we gaven elkaar af en toe een kusje. De man wierp ons heel de tijd vuile blikken en begon in zichzelf te mompelen. Daarna werd hij verbaal agressief en zei hij dingen als ‘fils de pute’”, gaat de twintiger verder.

Op het moment dat Tom en zijn vriend wilden uitstappen aan de halte op het Flageyplein, stond de onbekende man op en ging hij over tot fysieke agressie. “Hij stond recht, spuugde in mijn gezicht, begon te roepen en heeft mij een boks gegeven op mijn oogkas. Toen hij meer klappen probeerde uit te delen, is mijn vriend tussengekomen en heeft hij erger voorkomen.”

aze

| Tom en zijn vriend Andy

Haatmisdrijf

Tom hield er een bloedende wonde aan over onder zijn oog. Daarvoor ging hij naar het ziekenhuis, waar de wonde gehecht werd. De man die hem aanviel, is met zijn zoontje weggelopen. De politie voert momenteel een onderzoek naar de feiten.

“Omwille van het homofoob karakter van de feiten – het gaat om een haatmisdrijf – hebben wij Unia verwittigd”, zegt woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene Olivier Slosse. In de bus in kwestie hangen bewakingscamera’s. De beelden daarvan zullen geanalyseerd worden.

“Het is de eerste keer dat ik fysiek ben aangevallen, maar als je in Brussel woont, gebeurt het wel eens dat iemand een opmerking geeft”, vertelt Tom nog. “Ik wil niet dat dit mijn gedrag zal veranderen - dan geef je toe aan de homohaters die ons klein proberen te krijgen – maar misschien zal ik in de toekomst twee keer nadenken.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni