Jonge Schaarbekenaar sterft bij zwempartij in Kortrijk

© Photonews
| In het Kanaal Kortrijk-Bossuit wordt wel vaker gezwommen
Updated: 30-07-2019 - 12:08

In Kortrijk is een jongeman uit Schaarbeek verdronken bij een zwempartij in het kanaal Kortrijk-Bossuit. De jongen van 21 was gaan zwemmen met vrienden. Hij kwam waarschijnlijk in de problemen door de stroming van het water.

De Schaarbekenaar had familie in Kortrijk en was maandagavond gaan zwemmen in die stad. Toen hij kopje onder ging en niet meer bovenkwam verwittigden zijn vrienden de hulpdiensten. De jongeman werd bovengebracht door duikers en ter plaatse gereanimeerd. Hij overleed later in het ziekenhuis AZ Groeninge in Kortrijk.

Het parket van West-Vlaanderen bevestigt dat de jongen wel degelijk is verdronken. Het parket vermoedt dat de jongen in de problemen is gekomen door de stroming. Daardoor kwam hij mogelijk vast te zitten in planten. Zwemmen in waterlopen is verboden in Kortrijk, maar het zou toch regelmatig gebeuren, meldt een lezer van BRUZZ.

Ook in Brussel mag zwemmen in het kanaal niet, er wordt ook tegen opgetreden. In juli werd om die reden de Big Jump in het kanaal in Brussel geannuleerd. Dat is een actiedag waarbij mensen in waterlopen en vijvers springen om aandacht te vragen voor proper water.

Organisator Pool is Cool nam die beslissing nadat het bij de editie van 2018 een boete van 1.000 euro kreeg van de Haven van Brussel. Toch blijven mensen zoeken naar verfrissing, soms dus met fatale gevolgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?