Het slachtoffer raakte gewond aan het gezicht, de handen en de armen en liep wellicht een hersenschudding op.

Jonge vrouw slachtoffer van homofoob geweld aan Louiza

SG
© BRUZZ
06/09/2020
Updated: 07/09/2020 08.03u

Een Brusselse jonge vrouw is vrijdagnacht het slachtoffer geworden van homofoob geweld in de buurt van de Naamsepoort. Twee mannen reden de vrouw van haar fiets en vielen haar vervolgens aan. "Het voorval heeft me getraumatiseerd, maar mij kunnen ze niet het zwijgen opleggen." De politie zal met haar contact opnemen.

“Na een omhelzing met mijn vriendin vertrok ik op de fiets naar Munthof, waar ik woon,” schrijft de 22-jarige Lou op sociale media. “Twee mannen in een auto vertraagden en deden hun raam open. Vervolgens begonnen ze mij uit te schelden voor vuile lesbienne. Ik schreeuwde dat zij, bende homofoben, me met rust moesten laten. Daarop stopte de auto bruusk waardoor ik van mijn fiets viel. De twee mannen stapten uit en begonnen me, toen ik op de grond lag, te stompen en te slaan."

"Gelukkig zag een vrouw wat er gebeurde. Zij is beginnen roepen en heeft de mannen weggejaagd. Ik ben direct, in shock, gevlucht naar een vriendin. Het resultaat? Een misvormd gezicht, een gekneusde arm, een lichte hersenschudding en arbeidsongeschikt voor een week. Ik ben een panseksuele vrouw. Ik ben niet bang voor wie ik ben, of om dat te uiten. Maar zelfs in 2020 moet ik nog steeds mijn mond leren houden. Ook al heeft het voorval me getraumatiseerd, mij kunnen ze niet het zwijgen opleggen. Ik zal blijven “te hard praten”, ‘s nachts fietsen, en iets gaan drinken in het centrum op – voor ons blijkbaar – gevaarlijke uren én meisjes kussen.”

De politie van Brussel-Elsene zal maandag proactief contact opnemen met de vrouw. "We zullen haar aanraden een klacht in te dienen, zodat we een onderzoek kunnen instellen", aldus Olivier Slosse, woordvoerder van de politiezone van Brussel-Hoofdstad/Elsene, zondagavond.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Elsene, Samenleving, homofoob geweld

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie