| Zoekactie brandweer

Jongeman verdronken in het kanaal in Anderlecht

AD
© BRUZZ
01/11/2022

Dinsdagochtend moest de Brusselse brandweer ter plaatse komen nadat een man in het kanaal in Anderlecht was terechtgekomen. Ongeveer een uur later werd het levenloze lichaam van de man, na een moeilijke zoektocht, aangetroffen.

Vanochtend omstreeks 08.40 uur werd de brandweer opgeroepen nadat een jongeman in het kanaal was terechtgekomen, ter hoogte van metrohalte Delacroix in Anderlecht.

Zoekactie met boten

Een aantal getuigen bleven ter plaatse om de brandweer de plek aan te wijzen waar de man gezonken was. Een eerste poging van een aantal duikers om de drenkeling uit het water te halen, leverde helaas niets op.

Omwille van het slechte zicht onder water en de sterke stroming in het kanaal, werden ook de sonars van de boot van de brandweer, alsook de boot van de Havenkapitein ingezet. Op die manier kon de radius van de zoektocht worden uitgebreid. "Gezien het aantal diverse voorwerpen op de bodem van het kanaal is deze opdracht zeer ingewikkeld", aldus Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer.

Uiteindelijk trof de brandweer het levenloze lichaam van de jongeman aan omstreeks 09.50 uur vanochtend. De politiezone Brussel Zuid onderzoekt momenteel de precieze omstandigheden van het incident.

kanaal anderlecht.png
kanaal anderlecht duiker

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni