Recyclart, Vaartkapoen en Decoratelier huizen er naast elkaar, waardoor de Manchesterstraat in Sint-Jans-Molenbeek een cultuurstraat is geworden

| Bij Recyclart werden de hulpdiensten gebeld omdat er in het achterliggende pand iemand door het dak was gevallen.

Parket onderzoekt valpartij Birminghamstraat

© BRUZZ
01/11/2022
Updated: 02/11/2022 12.45u

In de Birminghamstraat viel dinsdagnacht een man door het dak. Tijdens de zoektocht naar de persoon, viel ook een van de brandweermannen een aantal meter naar beneden. Woensdagochtend raakte bekend dat het parket de omstandigheden van het ongeval zal onderzoeken.

Dinsdagnacht, omstreeks 5.20 uur, moest de brandweer uitrukken naar de Birminghamstraat in Sint-Jans-Molenbeek, nadat een man vanop hoogte gevallen zou zijn. Het nachtteam van Recyclart werd aangesproken door getuigen van het ongeval en contacteerde de hulpdiensten.

Brandweerman gekwetst

De brandweer kwam meteen ter plaatse, maar tijdens de zoektocht naar de man zakte een van de brandweermannen door een dak, waarop die een aantal meter naar beneden viel. Er werden bijkomende brandweer- en medische middelen ter plaatse gestuurd.

De eerste ploeg bekommerde zich om het initiële slachtoffer. De man was gekwetst aan de schouder, maar verkeerde verder niet in levensgevaar.

De tweede ploeg had moeilijkheden om de gekwetste collega te bereiken, maar uiteindelijk werd er een toegang via de Birminghamstraat gevonden. De brandweerman liep vermoedelijk een breuk van het dijbeen op en werd overgebracht naar het ziekenhuis voor een operatie. "Onze collega is intussen opnieuw bij bewustzijn en stelt het goed, gezien de omstandigheden", zegt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer. "Hij zal wel lange tijd buiten strijd zijn."

Bij de veiligheidsdiensten werd er intern de procedure ‘ernstig arbeidsongeval’ opgestart. Collega’s die daar nood aan hebben, krijgen psychologische bijstand.

Niet op site van Recyclart

"Wat er juist gebeurd is weten wij niet, dat zijn we momenteel aan het uitpluizen," zegt Roel Forceville, directeur van Recyclart. "Wij hebben inderdaad de brandweer gebeld nadat mensen aan ons nachtteam kwamen zeggen dat er iemand door een dak was gevallen. Dat was niet ons dak," aldus de directeur.

Het zou gaan om een pand in de Birminghamstraat 48, dat achter Recyclart is gelegen. "Het is onduidelijk of die man vanop een feestje bij ons kwam, maar het ongeval heeft dus niet op onze site plaatsgevonden." Forceville herinnert dat het dak van Recylcart vorig jaar nog volledig is vernieuwd.

Noot van de redactie: In een vorige versie van dit artikel leek het alsof het om het dak van Recyclart ging, dit bleek achteraf niet zo te zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Veiligheid , brandweer Brussel , Recyclart , arbeidsongeval

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni