De Modelwijk/Cité Modèle in Laken, tussen Houba -De Strooperlaan en Romeinse steenweg

| De Modelwijk/Cité Modèle in Laken, tussen Houba -De Strooperlaan en Romeinse steenweg.

Jongeren gooien stenen naar politie nadat ze ziekenwagen willen plunderen

© BRUZZ
23/11/2020

Politiediensten werden zondagnamiddag opnieuw bekogeld met stenen, dit keer in de Lakense modelwijk. Tijdens een interventie van de ambulancedienst doorzocht een jongere de ziekenwagen die aan het gebouw geparkeerd stond. Toen de agenten ter plekke probeerden in te grijpen, reageerden de aanwezige jongeren tot twee keer toe met een stenenregen.

Zondagnamiddag, rond 14 uur, werden de hulpdiensten opgeroepen in de Modelwijk in Laken, omdat er een vermoeden was dat iemand in het gebouw medische hulp nodig had. Een familielid of kennis van de persoon in kwestie maakte zich zorgen omdat die niet meer bereikbaar was en had daarom de hulpdiensten gecontacteerd.

“Dat noemen we een 'appel sans réponse'. De ziekenwagen gaat dan ter plekke voor als er medische zorgen nodig zijn, maar wij gaan ook mee”, zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere.

Beschadigde voorruit

Uiteindelijk had de persoon in het appartementsgebouw geen transfer naar het ziekenhuis nodig, maar buiten het gebouw liep het wel mis. “Eenmaal ter plekke stelde onze ploeg vast dat iemand in de ziekenwagen zat en diefstal wilde plegen. Toen de agenten tussenkwamen werden ze meteen bekogeld met stenen door een aantal jongeren die in de Modelwijk aanwezig waren.”

Nadat de ploeg om versterking had gevraagd, werden ook deze agenten ontvangen met een stenenregen. “Gelukkig waren er geen gewonden. De voorruit van ons politievoertuig is wel beschadigd”, aldus Van de Keere.

Ondertussen is het onderzoek lopende. Het is nog niet duidelijk om hoeveel jongeren het precies ging. “Iedereen is gaan lopen, maar er werd wel een proces-verbaal opgesteld.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Samenleving , geweld tegen politie , Modelwijk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni