Politie opnieuw aangevallen bij interventie in Jette

© Peter Dhondt-BRUZZ

In de Esseghemwijk in Jette is de politie voor de tweede dag op rij aangevallen tijdens een interventie. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel West.

Dinsdagnamiddag werden 16 personen opgepakt toen ze de arrestatie van een vermoedelijke drugdealer fysiek wilden verhinderen, en woensdagavond werd een politievoertuig in dezelfde wijk bekogeld. Toen de agenten daarop een verdachte wilden oppakken, daagde opnieuw een groep mensen op die daar een stokje voor wilden steken.

Het incident deed zich woensdagavond omstreeks 21.00 uur voor, toen een politievoertuig rechtsomkeer maakte. Een jongere gooide net op dat moment een kassei naar het politievoertuig. De agenten zetten de achtervolging in op de jongeman en zijn kompaan, en konden het tweetal inhalen.

"Maar toen onze mensen de jongen wilden oppakken, werden ze omsingeld door een groep van een 15-tal jongeren die de arrestatie wilden verhinderen", zegt Caroline Vervaet, woordvoerster van de politie Brussel West. "Ze hebben de agenten geduwd en hen proberen wegtrekken. De agenten raakten niet gewond, maar toen ze wilden wegrijden met hun arrestant, werd hun voertuig opnieuw bekogeld met stenen. Dat voertuig raakte beschadigd."

De opgepakte jongeman werd ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Dat parket heeft intussen beslist om de jongeman rechtstreeks te dagvaarden voor de correctionele rechtbank. Daar zal hij zich binnenkort moeten verantwoorden voor weerspannigheid en beschadiging van een politievoertuig, zo meldt parketwoordvoerster Willemien Baert.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?