Politie verhinderd tijdens drugscontrole in Jette, 16 personen opgepakt

© Peter Dhondt-BRUZZ

Omstaanders hebben dinsdagnamiddag in Jette proberen verhinderen dat de politie verdachten van een drugdeal zou arresteren. Ze probeerden daarbij de agenten te lijf gegaan maar die konden, met behulp van toegesnelde collega's, de groep in het nauw drijven en uiteindelijk 16 personen oppakken.

Dat melden Sudpresse en Het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel West.

"Onze ploegen werden dinsdagnamiddag opgeroepen voor een mogelijke drugdeal in de Jules Lahayestraat in Jette", zegt Caroline Vervaet, woordvoerster van de politiezone Brussel West. "Toen ze ter plekke de verdachten wilden inrekenen, dook er een groep van een 15-tal personen op die dat fysiek wilden verhinderen."

Met behulp van toegesnelde andere patrouilles van dezelfde zone, van de politie Brussel Hoofdstad/Elsene en van de federale politie konden de agenten de groep bijeendrijven aan een garagebox en vervolgens de verschillende personen oppakken. Uiteindelijk werden 16 personen van hun vrijheid beroofd, onder wie de verdachten van de drugdeal. Die zijn allemaal overgebracht naar het politiecommissariaat voor een identiteitscontrole en zullen ter beschikking gesteld worden van het Brusselse parket.

"Bij de interventie vielen geen gewonden maar er zijn wel processen-verbaal opgesteld voor slagen en verwondingen aan politieagente", aldus nog de politiewoordvoerster.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?