Politiezone Brussel Noord

Stroomstootwapen ontdekt bij huiszoeking drugsdealer in Sint-Joost-ten-Node

© Chris Verhaeghe
03/05/2023

In Sint-Joost-ten-Node heeft de politie een drugsdealer opgepakt nadat hij op heterdaad was betrapt bij de verkoop van cannabis. Bij een huiszoeking kon nadien zo’n anderhalve kilogram drugs in beslag worden genomen.

Een patrouille van de lokale politie merkte vorige week donderdag in de Verbistwijk een drugsdeal op straat op. “Toen onze mensen de vermoedelijke verkoper wilden controleren, sloeg hij op de vlucht”, zegt een woordvoerder van de zone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node).

“Tijdens zijn vlucht gooide hij een zakje en een gsm op de grond”, aldus de politie. “In dat zakje bleek nadien cannabis te zitten.” De verdachte kon uiteindelijk worden opgepakt in de Tweetorenstraat in Sint-Joost-ten-Node. De man had 200 euro op zak en had 4,3 gram cannabis verstopt zitten in zijn onderbroek.

Na de arrestatie ging de politie over tot een huiszoeking op het adres van de man. “Daar werd 1,4 kilogram cannabis ontdekt”, meldt de politie. “We troffen ook een kleine geldsom en een stroomstootwapen aan.”

De drugsdealer, die gekend is bij de politie voor verschillende feiten, werd na verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besloot de man aan te houden op verdenking van illegaal drugsbezit, drugsverkoop en bezit van een verboden wapen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni