Jongeren uit Marollen vragen om ontmoeting met Philippe Close (PS)

© PhotoNews
| De Marollen (archiefbeeld)

Na het overlijden van Adil en de arrestaties in de Marollenwijk, vragen de vzw's "Le foyer des jeunes des Marolles" en "Jeunes ambition Marolles" om een ontmoeting met Brussels burgemeester Philippe Close (PS). Het doel van dat gesprek is om een constructieve dialoog op gang te brengen en de spanningen te doen afnemen.

In een open brief spreekt Bilal Chuitar, coördinator van de vzw "Le foyer des jeunes des Marolles", de burgemeester aan over de moeilijkheden die de bewoners van de wijk ondervinden om zich te houden aan de coronamaatregelen.

“Er is sprake van krappe appartementen, sociale woningen, weinig ruimte voor grote gezinnen, geen groen in de omgeving, geen internet thuis, en “de groeiende machteloosheid tegenover misbruik en geweld door sommige politieagenten," zo beschrijft Chuitar.

"Wij zijn ons ervan bewust dat de situatie ook gecompliceerd is voor de autoriteiten en de politie [...] het is in dit kader dat wij u oproepen om collectief na te denken over manieren om de spanningen in onze 'gevoelige' buurt te doen afnemen," voegt Chuitar toe.

Chuitar benadrukt dat de prioriteit blijft om de verspreiding van het coronavirus in te dijken, "maar we kunnen niet voorbijgaan aan de roep om hulp van de jongeren en hun gezinnen ten aanzien van het onrecht dat zij lijden.”

Daarom vragen de twee vzw's "op verzoek van de jongeren van de Marollen" om een ontmoeting met Philippe Close en de vertegenwoordigers van de politie. "Het is tijd om deze realiteit te belichten om een definitieve, sociale kloof tussen de bevolkingsgroepen te vermijden", besluit Chuitar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?