Jurgen Wayenberg wordt nieuwe topman Brussels gemeenschapsonderwijs

Na achttien jaar als directeur van de scholengroep Brussel gaat Jacky Goris met pensioen. De raad van bestuur van de GO! maakte maandag zijn opvolger bekend. Jurgen Wayenberg neemt in mei het stokje over.

Jacky Goris heeft de scholengroep geleid vanaf de oprichting in september 1999, en neemt vanaf 1 februari de nieuwe directeur onder zijn vleugels. Vanaf 1 mei bekleedt Wayenberg officieel de positie van algemeen directeur bij de scholengroep Brussel.

Voor de 51-jarige Jurgen Wayenberg vormen kunst en onderwijs de rode draad in zijn carrière. Lange tijd combineerde hij zijn concertleven met lesgeven aan de Kunsthumaniora in Brussel, waar hij in 2006 ook directeur werd en netwerken uitbouwde met onder andere RITCS, de VUB en de KVS.

Verder is hij lid van de raad van bestuur van Zinnema, de Vlaamse Onderwijsraad, de visitatiecommissie voor de Vlaamse Universiteiten- en Hogeschoolraad en de contactgroep KSO die werkt aan de vernieuwing van het secundair kunstonderwijs.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?