Kaaien- en Dansaertwijk krijgen er 19 nieuwe zebrapaden bij

GR, Jasmijn Post, PJS
© BRUZZ
28/10/2019

De Kaaienwijk en de Dansaert­wijk krijgen er 19 nieuwe zebrapaden bij. Ze zullen niet alleen duidelijker zijn voor automobilisten, maar ook veel minder snel slijten. In de toekomst wil de stad Brussel overschakelen op oversteekplaatsen met betonklinkers in grijs en wit.

De Kaaienwijk en de Dansaert­wijk in het centrum van Brussel worden geteisterd door automobilisten in hun jacht naar een parkeerplaats. “Buurtbewoners voelen zich onveilig”, zegt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Bart Dhondt (Groen) aan Het Nieuwsblad.

“Er wonen veel gezinnen met jonge kinderen, er is een parkje en veel eetgelegenheden, maar het autoverkeer is nooit veraf. Om de voetgangers meer te beschermen, hebben we beslist om 19 nieuwe zebrapaden aan te leggen. We hebben een eerste zebrapad op de Vismarkt getest en dat werd positief onthaald.”

“De zichtbaarheid van de oude zebrapaden verdween immers veel te snel. Dankzij de nieuwe verf zal dat proces veel trager verlopen. De zebrapaden zullen visueel ook veel meer in het oog springen."

Andere methode in de toekomst

In de toekomst wil de stad overgaan op een nog andere methode. “We willen overschakelen op betonklinkers in donkergrijs en wit. Het probleem is dat we dan de straten moeten opengooien. Met de vele werken in de buurt is dat op dit ogenblik niet mogelijk.”

“Tijdens die werken maken we de voetpaden lager op die oversteekplaatsen zodat personen met beperkte mobiliteit en kinderwagens makkelijker de straat kunnen oversteken. Op korte termijn hebben we met de huidige aanpassingen de buurt toch al veiliger gemaakt”, aldus Dhondt nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Mobiliteit , zebrapad , Dansaertwijk , kaaienwijk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni