Uitgewist zebrapad zet kwaad bloed bij Schaarbekenaars

© GB via Facebook
| Het zebrapad aan tramhalte Pogge is er niet meer

Op de Haachtsesteenweg aan de tramhalte Pogge is het zebrapad verdwenen. In de Blauweregenlaan is de fietsstrook weg. “Zonder signalisatie, knettergek”, zeggen Schaarbekenaars op sociale media.

Zwarte sporen, meer blijft er niet meer over van het zebrapad aan tramhalte Pogge in Schaarbeek. Dat leidde tot bezorgde en verontwaardigde reacties van Schaarbekenaars. “Het zebrapad was daar al vreselijk om over te steken”, schrijft iemand in een Schaarbeekse Facebookgroep. “Kinderen moeten hier elke dag oversteken om naar school te gaan. Geen signalisatie, geen strepen.”

De MIVB zit achter het uitwissen van dit zebrapad. “Het zebrapad werd uitgewist in het kader van werken voor de nieuwe buslijn 56, die er in november komt”, legt MIVB-woordvoerster An Van hamme uit. “Iets verder komt er in de komende dagen een nieuw zebrapad.”

'Jammer'

Buurtbewoners klagen over het gebrek aan tijdelijke signalisatie tijdens de werken. "Wij vinden het ook jammer dat er geen tijdelijke signalisatie is voorzien", kreeg een Schaarbekenaar te lezen als antwoord van de MIVB. “Het gaat om een heel tijdelijke situatie, maar we begrijpen dat dit vervelend is”, vult Van hamme aan.

Ook in de Blauweregenlaan zijn de fietsmarkeringen verdwenen. “Daar gaat het om een bus- en fietsstrook die breder wordt gemaakt”, aldus Van hamme nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?