Kabouterbos in Zoersel overspoeld door Europese ambtenaren uit Brussel

© Facebook Den Overkant

Europese ambtenaren uit Brussel overspoelen het kabouterbos dat het Zoersels (provincie Antwerpen) buurtcomité Den Overkant tijdens de kerstvakantie openhoudt. De wandeling zou in een Facebookgroep van de Europese Wijk in Brussel worden aangeprezen. Dat schrijft De Standaard.

Lokaal buurtcomité Den Overkant vormde net zoals vorig jaar in Zoersel een bos om tot een sprookjesachtig wandelparcours. Afgelopen weekend klonken er onder de bezoekers heel wat wereldtalen, waaronder veel Spaans.

“Blijkbaar zou iemand onze wandeling gedeeld hebben in de Facebookgroep ‘Forest Fun in Belgium’, een groep met Europese ambtenaren voor leuke kinderuitstappen,” klinkt het bij het buurtcomité. “Die mensen komen speciaal uit Brussel.”

“Ook het personeel van de Roemeense ambassade kwam hier al met twintig man,” klinkt het. “Dat is een grote bubbel, zeiden we tegen elkaar. In het bos moet er vijftien meter afstand worden bewaard tussen de bubbels.”

‘We’ll come back’

Door de overrompeling is het voor de vrijwilligers van het buurtcomité alle hens aan dek om te controleren of aan de mondmaskerplicht wordt voldaan. “We zitten al door onze voorraad ontsmettingsmateriaal die de gemeente ter beschikking stelde.”

Entreegeld vraagt het organiserend comité niet, want dan wordt het een evenement. “Bezoekers mogen wel een gift doen in ons spaarvarken, maar de meesten lopen daar voorbij.”

Volgens het buurtcomité begint de drukte doorgaans vanaf 10.30 uur ’s ochtends. “Hopelijk mindert het wat, maar we vrezen van niet, want de meesten zeggen zelfs ‘we’ll come back!’”.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?