Kamoon: Brusselaars lanceren duurzame maaltijdleveringen

Alexandra Lens
© BRUZZ
08/08/2016

Drie Brusselse ondernemers en een beloftevolle jonge chef lanceren Kamoon. Vanaf eind augustus willen ze in Elsene supersnel duurzame maaltijden leveren.

Eind deze maand is Brussel weer een leverdienst voor maaltijden rijker. Kamoon onderscheidt zich met een eigen bereiding van de voeding; evenwichtige maaltijden, zoveel mogelijk lokaal en bio; en een levering in minder dan twintig minuten. Je zal maaltijden kunnen bestellen via de website en op termijn via een app.

Nog maar twee weken geleden ging een andere Brusselse maaltijdleveraar, Take Eat Easy, failliet. “Take Eat Easy hield geen stand omdat hun model waarbij ze enkel een logistieke tussenfunctie vervullen, niet werkt”, zegt Karim Kheirat van Kamoon aan BRUZZ. “Wij zijn zelf restauranthouder. Zo kunnen we de hele keten controleren.”

Kamoon heeft een centrale keuken in Sint-Gillis. Een traiteur, die ook al eigen activiteiten heeft, bereidt er maaltijden voor de leveraar. Wie de traiteur is, wil Kamoon nog niet kwijt. Het zal telkens een menu van drie à vijf gerechten aanbieden, die regelmatig veranderen. Een maaltijd kost gemiddeld twaalf euro, inclusief levering.

Keukengeweld

Joël Rammelsberg stelt het menu van Kamoon samen. De jonge Nederlandse Brusselaar verdiende zijn sporen bij sterrenrestaurant WY op de Zavel. Vanaf september gaat hij aan de slag bij het tweede restaurant van San, ook op de Zavel. Hij neemt deel aan Jong Keukengeweld 2016, een actie die Vlaamse topchefs onder 35 jaar in de kijker zet.

Rammelsberg stelt voor Kamoon kwalitatieve maaltijden samen, met zoveel mogelijk lokale- en bioproducten. De gerechten worden ook speciaal bedacht voor leveringen, vertelt Kheirat. Het is de bedoeling een maaltijd te bedenken en maken die zo optimaal mogelijk tot bij de klant geraakt.

Kamoon gaat prat op snelheid. “Als we niet leveren in minder dan twintig minuten, wordt de maaltijd je cadeau gedaan”, zegt Kheirat. Eind augustus start Kamoon met leveringen in Elsene, per fiets en bromfiets. Geleidelijk aan wil het uitbreiden naar de andere Brusselse gemeenten, dan komen er ook leveringen met de auto.

Naast Kheirat en Rammelsberg zitten nog twee Brusselse ondernemers achter Kamoon, Mehdi Mkinsi en Anouar Benabouda. In een eerste kapitaalronde kregen ze geld van de oprichters van internetprovider Skynet en die van de online betalingsdienst Ogone. Om welk bedrag het gaat, wil Kheirat niet zeggen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Samenleving , Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni