Jozef De Kesel (archieffoto)

Kardinaal De Kesel ontmoet Oekraïense vluchtelingen in Schaarbeek

© Belga
25/09/2022

Jozef De Kesel, de aartsbisschop van Mechelen-Brussel, heeft zaterdag in Schaarbeek een ontmoeting gehad met zeven Oekraïense vluchtelingen. Het ging om twee volwassenen en vijf jongeren. Zij hebben een onderkomen gevonden bij inwoners van Schaarbeek. Zondag is het de Werelddag van Migranten en Vluchtelingen.

De Oekraïners ontvluchtten hun land wegens de Russische invasie. De Kesel onderhield zich gedurende anderhalf uur met hen.

Steun betuigen

"Het was zeer indrukwekkend om naar hun verhaal te luisteren en de precieze redenen te horen waarom ze hebben beslist om hun land te ontvluchten", aldus Geert De Kerpel, woordvoerder van De Kesel.

"Een dame toonde ons een foto van het volledig verwoeste appartement van haar dochter. Een andere vluchtelinge, een jonge vrouw, vertelde dat ze sinds maart geen contact meer heeft gehad met haar grootouders, omdat die in Cherson wonen, een stad in het zuiden van Oekraïne die is bezet door de Russen. Ze slaagt er niet meer in contact te leggen."

De Kesel wilde met zijn aanwezigheid vooral tonen dat de Oekraïense vluchtelingen niet worden vergeten. "Hij heeft hen zijn volledige steun getoond, zoals hij dat elk jaar doet met andere vluchtelingen en hun zijn solidariteit betuigt", aldus zijn woordvoerder.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni