© Taktyk – Alive Architecture – Res Derelictae – Antea | Zo moet het Kasteleinsplein er in de toekomst uitzien.

Kasteleinsmarkt zal jaar lang op Flageyplein plaatsvinden

MVDH
02/06/2023

Het Kasteleinsplein krijgt een volledig nieuwe aanblik. Eerder bestonden er al plannen voor noodzakelijke werkzaamheden, waarop het gemeentebestuur van Elsene besloot meteen ook in te zetten op een heraanleg en verfraaiing van het plein. In een interview met BX1 laat schepen van Groene Ruimten Audrey Lhoest (Ecolo) nu weten dat de populaire Kasteleinsmarkt een jaar lang naar Flagey zal verhuizen.

Begin september is het de bedoeling dat de herinrichting van het plein echt van start zal gaan. Na de aanvraagprocedure voor een vergunning bracht het Brussels Gewest voorwaardelijk een gunstig advies uit. Op 17 april diende Elsene daarop een wijziging van de stedenbouwkundige vergunning in, waarbij rekening werd gehouden met de verzoeken van het Gewest.

Zo komen er in de nieuwe aanvraag meer fietsenrekken dan aanvankelijk voorzien en twee parkeerplaatsen voor steps en scooters. Daarnaast worden er zones met bloeiende weiden in het gelaagde gazon toegevoegd, om zo de biodiversiteit te verbeteren.

Intussen liet schepen Audrey Lhoest ook weten dat voor de duur van de werkzaamheden, die op een jaar worden geschat, de woensdagmarkt op het Kasteleinsplein zal verhuizen naar het Flageyplein. Eerder werd onder meer met het idee gespeeld dat de markt verspreid zou plaatsvinden rond het Kasteleinsplein. De verplaatsing naar Flagey betekent nu dat daar, vanaf het begin van de werken aan het Kasteleinsplein, tijdelijk drie markten zullen plaatsvinden naast die op zaterdag- en zondagochtend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving, kasteleinsplein, Flageyplein, Audrey Lhoest

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie