Kerstboom gearriveerd op Grote Markt

TDN
© BRUZZ
19/11/2020
Updated: 19/11/2020 12.52u
Ook in:
nl fr

De kerstboom staat sinds donderdagochtend te pronken op de Grote Markt. Dat is zoals altijd een huzarenstukje. Er werden twee kranen ingezet om de Nordmann van 18 meter op te trekken.

De achttien meter hoge Nordmann werd woensdag gekapt in de tuin van het Hôtel de la Chaumière du Lac in Robertville, dat in de Hoge Venen ligt. De boom is een geschenk van hoteleigenaars Didier en Brigitte Condat aan de stad Brussel.

Onder politiebegeleiding werd de traditionele kerstboom donderdagochtend naar de Grote Markt begeleid. Zondag zal de boom worden versierd in het symbolische thema "vernieuwing". Een kilometer aan slingers met ledlichtjes, 195 bloemen in kerstkleuren en 50 gouden bollen zullen de kerstboom glans geven. Het stadscentrum wordt later nog versierd met 16 kilometer aan kerstverlichting.

Voor de stad Brussel blijft het opstellen van de reusachtige kerstboom een traditie die ook in deze coronatijden niet geschrapt kon en mocht worden. "Het is belangrijk om net dat tikkeltje magie en licht te geven aan Brussel voor de gemoedstoestand van de inwoners", vertelt schepen Delphine Houba (PS).

Nog tot 6 januari volgend jaar zal de 27 jaar oude spar uit Robertville het plein opsmukken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , kerstboom Grote Markt

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni