Kind en Gezin neemt 118 kinderopvangplaatsen over in Brussel

© Stijn Bogaerts

Kind en Gezin heeft 703 kinderopvangplaatsen overgenomen die werden geprefinancierd door de steden Gent en Antwerpen en door de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel. In Brussel gaat het over 118 plaatsen.

Dat blijkt uit het antwoord van minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) op een schriftelijke vraag van Vlaams parlementslid Freya Saeys (Open VLD).

Kind en Gezin sloot in 2016 een convenant af met de steden Antwerpen, Gent en de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel. Bedoeling was dat de grote steden zelf kinderopvangplaatsen konden prefinancieren om zo hun opvangcapaciteit versneld te vergroten. De organisatoren kunnen dan een inkomensgerelateerde ouderbijdrage vragen en de stad neemt het verschil ten laste.

Het convenant garandeerde dat, wanneer Kind en Gezin over uitbreidingsbudget beschikte, deze steden en organisatoren voorrang zouden krijgen in de financiering. Dat is nu gebeurd voor 118 kinderopvangplaatsen in Brussel. De stad gaat verder met het systeem en lanceerde ondertussen al een nieuwe oproep om te werken met geprefinancierde opvangplaatsen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?