Kinderen Radar krijgen plaats bij De Telescoop

© Saskia Vanderstichele

De Scholengroep Brussel gaat in twee weken tijd basisschool De Telescoop uitbreiden met zeven klaslokalen om de leerlingen van Radar op te vangen. Die school is haar erkenning kwijt en moet sluiten. "Die maatregel mag de kinderen niet treffen", klinkt het.

Met de paasvakantie gaat freinetschool Radar in Laken onherroepelijk dicht. Om te voorkomen dat de kinderen van Radar op straat terechtkomen, besliste de Scholengroep Brussel om zijn freinetbasisschool De Telescoop, gelegen in dezelfde buurt, vervroegd uit te breiden. De beslissing kwam er na een vergadering met de gedupeerde ouders afgelopen woensdag.

De modulaire klasjes van De Telescoop in de Tivolistraat zouden normaal tegen 1 september uitgebreid worden om de natuurlijke aangroei van de school op te vangen. Maar de Scholengroep gaat die uitbreiding nu versneld uitvoeren. "De extra modules worden in de paasvakantie opgeleverd zodat op dinsdag 22 april zeven nieuwe lokalen beschikbaar komen voor opvang van kinderen van Radar", klinkt het in een persbericht. "De drastische beslissing om die school te sluiten, mag immers op geen enkele manier de kinderen treffen. Op deze manier voorkomen we dat zij op straat terechtkomen."

Momenteel heeft De Telescoop vier klassen. De school is in recordtempo opgetrokken tijdens de zomervakantie vorig jaar. De nieuwe lokalen komen bovenop de huidige containerklassen.

Opmerkelijk detail: De Telescoop werd vorig jaar opgericht omdat sommige ouders ontevreden waren over de aanpak van Radar. Die school zat aanvankelijk in een rijhuis in de Tivolistraat, voordat werd uitgeweken naar de Prudent Bolslaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?