Opening van de nieuwe vleugel van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) op 19 september 2019

| Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) op 19 september 2019.

Kinderziekenhuis Koningin Fabiola neemt eerste volwassen patiënt over

© Belga
06/04/2020

Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) heeft afgelopen weekend voor het eerst tijdens de coronacrisis een volwassen patiënt overgenomen, omdat de maximumcapaciteit van de dienst intensieve zorgen in het naburige ziekenhuis UVC Brugmann bereikt was. De behandeling van minderjarige patiënten blijft wel prioritair in het Kinderziekenhuis.

In het Brusselse Brugmann ziekenhuis worden momenteel zeventien mensen verzorgd op de COVID-19-afdeling van intensieve zorgen. Afgelopen weekend was daarmee de maximumcapaciteit bereikt en moest het Kinderziekenhuis Koningin Fabiola bijspringen en een coronapatiënt opvangen.

Een reorganisatie van de intensive care van het Kinderziekenhuis maakt het mogelijk om in alle veiligheid de nodige zorg voor volwassenen toe te dienen. Sinds de corona-uitbraak worden COVID-19-patiënten er in afzondering van de andere patiënten op een aparte dienst intensieve zorgen behandeld.

Het is ook de enige afdeling in het Kinderziekenhuis waar volwassenen zullen worden opgenomen. "Solidariteit is het sleutelwoord in de strijd tegen corona", zegt Dirk Thielens, algemeen directeur ad interim van beide ziekenhuizen.

Samenwerking

"Naast de overdracht van patiënten versterkt het personeel van het Kinderziekenhuis op vrijwillige basis de teams van het UMC Sint-Pieter en het UVC Brugmann. Enkel door een nauwe samenwerking kunnen we optimale zorg blijven garanderen tijdens de komende weken van deze epidemie."

Het Kinderziekenhuis garandeert wel dat de hoofdtaak de benadeling van minderjarige patiënten blijft en dit op geen enkele manier in gedrang komt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Samenleving, kinderziekenhuis koningin fabiola, Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola, coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni