Klacht tegen dissidente vakbondsleden MIVB is ongegrond volgens rechter

© Kevin Van den Panhuyzen
| ACOD, onderdeel van het ABVV op straat (archiefbeeld).

Een zaak tegen 7 vakbondsafgevaardigden van de MIVB is volgens de rechter in kortgeding niet gegrond, omdat er geen hoogdringendheid is. De zeven werden vervolgd omwille van het meenemen van balpennen, promotiemateriaal en briefjes voor de syndicale premie.

Volgens de beklaagden was de zaak een gevolg van hun verzet tegen de top van de vakbond ACOD. De vakbondsafgevaardigden verlieten de socialistische vakbond omwille van “vriendjespolitiek en onregelmatigheden” bij de top. Minstens 400 leden van de vakbond verlieten daarop de socialistische familie.

Bij de winnende partij zijn ze nog aan het nagenieten: “We hadden wel verwacht dat de rechter zou besluiten dat er geen sprake was van hoogdringendheid,” aldus meester Veerle Simeons, de advocaat van de beschuldigden. “Bovendien geeft de rechter aan in het vonnis dat er eigenlijk geen schade is geleden door het meenemen van die balpennen en de briefjes.”

Of de verliezende partij in beroep gaat is vooralsnog niet duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?