© Facebook Tildé

Kledingmerk Tildé tovert Indische sari’s om in Brusselse mode

EDB
© BRUZZ
14/04/2019

Het Brusselse kledingmerk Tildé wil verspilling tegengaan door Indische sari’s te transformeren in Brusselse modestukken. “Eerst wou ik de stukken enkel voor mezelf en vriendinnen maken. Nu verkoop ik ze ook daarbuiten!”

“Sari’s zijn erg mooie stukken stof die door Indische vrouwen gedragen worden,” vertelt Mathilde Séchet van Tildé aan La Dernière Heure. “Maar als er een klein stukje beschadigd raakt, wordt vaak het hele stuk achtergelaten.”

Om die verspilling tegen te gaan besloot Séchet een aantal van die sari’s te recupereren en hen een nieuw leven te bezorgen. “Eerst wilde ik de stukken enkel voor mezelf en vriendinnen maken,” aldus Séchet. “Nu verkoop ik ze ook daarbuiten!”

Het resultaat van Séchets idee is een collectie die op 26 april zal worden voorgesteld. “Eerst creëerde ik een collectie crop tops. Toen die succes bleken te hebben, reisde ik naar India om nieuwe stoffen te halen. Die verwerkte ik inmiddels in een nieuwe reeks kledingstukken.”

Voor de productie werkt Tildé samen met organisaties die focussen op eerlijke handel, zoals Oxfam. “We slagen erin om 80 procent van onze stukken via fairtrade ateliers te vervaardigen,” klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, kleding, sari, Indisch, india, Tildé

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie