Kledingshop om Molenbeekse voetballertjes te steunen

© Doranthina Likaj
| De kledinglijn die de Cruyff Court-trainers ontwikkelden.

Voetbaltrainers Doranthina Likaj en Imane Elm hebben een eigen kledinglijn ontwikkeld. Met de opbrengst van de verkoop daarvan willen ze degelijke voetbalkleren kopen voor de jonge spelers van de Cruyff Court, in het Muzenpark.

“Sommige kinderen komen trainen in een jeansbroek, dezelfde als waarmee ze de volgende dag naar school gaan. Bijna niemand heeft zelfs degelijke voetbalschoenen. Dat vonden we niet kunnen,” zegt Doranthina Likaj. Samen met Imane Elm geeft Likaj vrijwillig voetbaltraining op de Cruyff Court, in het Marie Josépark.

Afgelopen zomer beseften Likaj en Elm dat het zo niet verder kon. Daarom begonnen ze een eigen kledinglijn, ‘DL’. Het project staat al een tijdje op stapel, maar sinds donderdag is de instagramaccount actief. De opbrengst van de verkoop gebruiken de trainers om degelijke sportkleren voor de kinderen te kopen.

Kinderen maken zelf reclame

Opvallend: de dames maken verlies op de kleren. “Een pet laten maken kost ons pakweg 15 euro, geld dat we zelf op tafel leggen. We zouden die voor 20 euro kunnen verkopen en winst maken, maar in deze omgeving krijg je dat niet verkocht. Voor volwassenen vragen we dus maar 10 euro, voor kinderen 5.”

Waarom dan een hele kledinglijn maken, in plaats van gewoon zelf nieuwe sportkleren te kopen voor de kinderen? “Dit gaat niet alleen over het geld. We leren de kinderen zo dat je niets voor niets krijgt. We vragen hen ook om zelf in de buurt reclame te maken en de kleren te verkopen. En in die buurt in Molenbeek kunnen we zeker geen te hoge prijzen vragen.”

Wie de Molenbeekse voetballertjes aan goede sportkleren wil helpen, kan op Instagram naar de pagina dl_official gaan. Daar kan je de foto’s bekijken en een bestelling plaatsen. Op termijn komt er mogelijk ook een Facebookpagina.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?