| Flyeractie aan het station Brussel-Noord

Klimaatcoalitie houdt flyeractie in aanloop naar grote klimaatmars in Brussel

© Belga
13/10/2022

Leden van de Klimaatcoalitie hielden woensdagochtend aan verschillende stations in België een flyeractie. Dat gebeurde ook in het station Brussel-Noord en op het kruispunt van Kunst-Wet in Brussel. Dat deden ze naar aanleiding van de volgende grote klimaatmars op zondag 23 oktober in Brussel. De klimaatactivisten willen de pendelaars ervan bewustmaken dat de energie- en voedselcrisis rechtstreekse gevolgen zijn van de klimaatcrisis.

In de stations Brussel-Noord, Antwerpen, Gent en Louvain-La-Neuve, en op het kruispunt van Kunst-Wet in Brussel deelden aanhangers van de Klimaatcoalitie van 8 tot 9 uur flyers uit. Daarop staan inlichtingen over de grote klimaatmars, die zondag 23 oktober om 13 uur start gaat aan Brussel-Noord, en wordt duidelijk gemaakt waarvoor er opnieuw betoogd moet worden.

De Klimaatcoalitie herinnert de pendelaars, en de politici, eraan dat de aanpak van de opwarming van de aarde niet uitgesteld mag worden, want elke tiende van een graad maakt een verschil.

Met de mars eist de klimaatbeweging dat het recht op duurzaam voedsel en het recht op betaalbare energie voor iedereen gerespecteerd wordt. Ze zien dat beide hand in hand gaan met de klimaatverandering, versterkt door de complexe geopolitieke situatie.

"De eis rond energie is vanzelfsprekend, wetende dat steeds meer mensen zich in energiearmoede bevinden of daar naartoe gaan. We hebben duurzame voeding extra op de agenda gezet, omdat we weten dat ons huidig landbouwmodel een grote impact heeft op het klimaat", zegt Zanna Vanrenterghem, woordvoerster van Klimaatcoalitie. "Zowel wat we in onze mond steken, als de manier waarop we ons verwarmen, zijn kernelementen van hoe we zorg dragen voor de planeet", besluit ze.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni