Koeriers bezetten gebouwen van Deliveroo

© Photonews
| De koeriers hebben beslist om hun acties tegen de directie op te drijven (archiefbeeld).

Een twintigtal koeriers van maaltijdbezorger Deliveroo bezet dinsdagavond de gebouwen van Deliveroo in Elsene en eist een ontmoeting met een directielid voor een gesprek. Dat meldt het collectief van koeriers, dat de steun krijg van de vakbonden.

De koeriers hebben beslist om hun acties tegen de directie op te drijven. Die houdt volgens het collectief van koeriers vast aan de eis dat alle werknemers voor 1 februari overstappen naar een zelfstandigenstatuut.

Het collectief kondigde eerder op de dag acties aan op woensdag, vrijdag en zaterdag. Donderdag zal een delegatie van de koeriers bij het kabinet van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) vragen waarom het beloofde onderzoek nog niet afgerond is, klinkt het. Maandag staat Brussels minister van Economie Didier Gosuin (Défi) op de agenda.

Vanaf 31 januari zouden alle fietskoeriers als zelfstandige moeten werken en niet langer in loondienst via de coöperatieve Smart. Ze zouden dan per levering en niet meer per uur worden betaald. Eind vorig jaar brak het conflict uit en er werden reeds verschillende acties gevoerd. Afgelopen weekend stemden de betrokken koeriers nog voor een 'staking tot de finish'.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?