Koning Albert staat DNA af in zaak-Delphine Boël

Koning Albert II Koning Albert II
© PhotoNews
| Koning Albert II.
© PhotoNews
| Koning Albert II.

Koning Albert gaat een DNA-staal afstaan en komt daarmee tegemoet aan het arrest van het Hof van beroep. Het resultaat van de expertise blijft geheim tot er een nieuwe gerechtelijk uitspraak komt. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Na uitgebreide lezing van het arrest en beraadslaging met zijn advocaat heeft de koning beslist om toch een DNA-expertise te ondergaan. Volgens Alberts advocaat Alain Berenboom doet hij dat uit respect voor de juridische instelling.

Het resultaat van de expertise blijft geheim tot er een nieuwe gerechtelijk uitspraak komt, aldus nog de advocaat. De koning heeft ook nog cassatieberoep aangetekend tegen een eerder arrest van het hof van beroep. Zolang daar geen uitspraak is, zal de DNA-test niet openbaar gemaakt worden.

Het was het hof van beroep in Brussel dat het voormalige staatshoofd opdroeg om een DNA-staal af te staan. Dat gebeurde in het kader van de zaak waarbij Delphine Boël tracht te bewijzen dat Albert haar vader is. Als koning Albert niet op de vraag ingaat, zou hij een dwangsom van 5.000 euro per dag moeten betalen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?