| Koning Filip (archiefbeeld).

Koning bezoekt Play4Peace, dat kansarme jongeren ondersteunt

© Belga
06/11/2023

Koning Filip heeft maandag een bezoek gebracht aan het Play4Peace-huis in Molenbeek. Play4Peace is een vereniging die kansarme Brusselse jongeren wil ondersteunen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling, via sport en onderwijs. De koning maakte een praatje met enkele jongeren over hun toekomstplannen.

In 2024 viert het Play4Peace-huis zijn tienjarig jubileum. De koning is beschermheer van de organisatie. Elk jaar helpt Play4Peace meer dan duizend kansarme jongeren tussen 14 en 26 jaar om "uit hun routine te stappen, de wereld te verkennen, betrokken te raken bij de samenleving en zich in te zetten voor hun buurten en gemeenschappen."

"Ik heb me ingeschreven bij Play4Peace in mei, toen ik op zoek was naar een rustige plek om te studeren tijdens de examens. Ik kwam terecht in een familiale omgeving die me toelaat verschillende sporten te beoefenen, me motiveert in mijn studies en me helpt om een netwerk op te bouwen," getuigt Nisrine.

In september 2023 lanceerde Play4Peace de Play4Peace Academy, gericht op ondernemerschap, individuele en groepscoaching, trainingsprogramma's, conferenties en ontmoetingen. Het doel is het "bevorderen van sociaal-professionele inclusie door middel van een uitgebreid programma dat onderwijs, sport en ondernemerschap combineert."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni