Koning Filip herdenkt Wapenstilstand aan Congreskolom

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 11 november 2019
Updated: 11-11-2019 - 17:32

Koning Filip brengt op de 101ste verjaardag van de wapenstilstand van WO I hulde aan de slachtoffers van beide wereldoorlogen en aan de Belgische militairen die sinds 1945 om het leven gekomen zijn bij vredesoperaties.

Bij aankomst nam koning Filip eerst de tijd om het tentoongestelde eredetachement te schouwen en te groeten. Na het neerleggen van de bloemenkrans wakkerde de koning de Eeuwige Vlam van de Congreskolom aan. Ten slotte begroette de koning nog de voorzitters van de vaderlandslievende verenigingen en de grootoorlogsinvaliden. "Leve de koning", weerklonk meermaals toen de koning nadien nog de tijd nam om het aanwezige publiek te begroeten.

Intussen werden er vanuit het Warandepark 21 kanonschoten gelost. De federale regering, vertegenwoordigd door premier Sophie Wilmès (MR) en de ministers Koen Geens (CD&V), Pieter De Crem (CD&V), Didier Reynders (MR) en de voorzitters van Kamer en Senaat, Patrick Dewael (Open VLD) en Sabine Laruelle (MR), legden ook een bloemenkrans neer aan het graf van de onbekende soldaat.

Na de kransneerleggingen volgde nog een defilé van de aanwezige troepen van Defensie. Op de herdenking was ook een grote groep van zowat 800 jongeren van de Baden Powell Belgian Lonescouts aanwezig.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?