Koningin Mathilde bezoekt biowinkel The Barn in Jette

© Belgaimage

Koningin Mathilde heeft donderdag een bezoek gebracht aan de biologische winkel The Barn in Jette. Het bezoek kadert in haar mandaat als ambassadeur van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

De koningin werd ontvangen door haar trouwe bewonderaarster Huguette, terug na enkele maanden afwezigheid als gevolg van de gezondheidscrisis. Eerst volgde een gesprek met de stichters van het project. Daarna slenterde de koningin door de winkel, gadegeslagen door het cliënteel. Aan het einde ontving koningin Mathilde een mand met biologische producten. Ze beloofde later "discreter" terug te komen.

"We hebben dit project opgezet omdat we een positieve impact wilden hebben op de samenleving en het imago van onvermijdelijk dure biologische producten wilden doorbreken. De sector groeit, maar het blijft een nichemarkt. Slechts 5 tot 10 procent van de Brusselse bevolking consumeert biologisch voedsel. Er is dus nog ruimte. Naast het biolabel proberen we ook kritisch te zijn qua waarden bij de selectie van onze leveranciers", aldus medeoprichter van het merk Julien de Brouwer.

The Barn werd opgericht in 2017 en heeft vier winkels in Brussel en één in Antwerpen. Een zesde opent eind augustus in Ukkel.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?