Koningin Mathilde bezoekt 'Girls Summit'

© VN_benelux_nl via Twitter

Koningin Mathilde heeft zich nogmaals opgeworpen als een voorvechter van rechten van (adolescente) meisjes. Ze deed dat woensdag op de Global Girls Summit in Brussel, georganiseerd door Plan International in het kader van de Wereldmeisjesdag, die donderdag plaatsvindt. Plan International lanceerde er de campagne #GirlsGetEqual, om de gendergelijkheid te promoten.

"Ongeveer de helft van de 1,2 miljard jongeren tussen 10 en 19 zijn meisjes. En ongeveer één op de zes 15 tot 19-jarige meisjes is gehuwd", aldus koningin Mathilde. "Dat brengt, zeker voor de jongere meisjes, het risico mee op vroegtijdige zwangerschappen en geboortes. En dat op zijn beurt kan gevaarlijk zijn voor hun gezondheid en die van hun kinderen."

Voor haar toespraak sprak de koningin met verschillende meisjes die aanwezig zijn op de Global Girls Summit in de Sint-Gorikshallen in Brussel. Enkele honderden jongeren, afkomstig uit een zestigtal landen, wisselen er standpunten over gelijke rechten voor meisjes en jonge vrouwen uit.

"Ik heb sterke jonge vrouwen ontmoet, die er niet voor terugdeinzen hun mening te geven over zaken die hen aanbelangen. Ze weten wat ze willen. Maar niet alle meisjes hebben die kans. Meisjes worden vaak als minder belangrijk beschouwd dan jongens", klonk het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?