Koninklijke familie woont Te Deum bij: Albert en Paola uitzonderlijk aanwezig

SD
© BRUZZ - Belga
21/07/2023
Updated: 21/07/2023 17.29u

De koninklijke familie heeft deze ochtend, naar jaarlijkse gewoonte op de nationale feestdag, het Te Deum bijgewoond in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal. Opvallend is dat ook koning Albert en koningin Paola daarbij aanwezig waren.

Konin Filip, koningin Mathilde, koningin Paola, koning Albert II, prins Emmanuel, prins Gabriel, prinses Eleonore, kroonprinses Elisabeth tekenden present om de traditionele uitvoering van de katholieke hymne van Te Deum bij te wonen in Brussel.

Verschillende leden van de regering namen eveneens deel aan de ceremonie, onder wie premier Alexander De Croo (Open VLD), minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR). In totaal waren bijna 1.500 mensen aanwezig in de kathedraal. Voor die viering startte, nam de koninklijke familie de tijd om het volk te begroeten.

Dat ook koning Albert en koningin Paola erbij waren, is opvallend. Het voormalige vorstelijke paar is sinds koning Filips bekroning niet meer bij het Te Deum geweest.

Koning Albert lag bovendien nog maar twee weken geleden in het ziekenhuis met uitdrogingsverschijnselen. Op beelden is te zien hoe prins Gabriel de vorst moest ondersteunen tot in de kerk.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni