Korpschef verlaat politiezone West om politieschool te leiden

© Photonews

De korpschef van de zone West vertrekt om directeur te worden van de Gewestelijke en Intercommunale Politieschool (GIP). Het is de derde korpschef in twee jaar die opstapt. De zone is al op zoek naar een vervanger.

Tenzij er zich op het laatste moment nog verrassingen voordoen, moet de aanstelling van Gorteman maandagavond officieel worden. Dan heeft de raad van bestuur van het GIP plaats, net als een buitengewone politieraad. Dat schrijft de RTBF.

Jacques Gorteman trad pas in april 2018 in functie. Het was een interim-positie na het plotselinge vertrek van Bernard Vols. Die werd benoemd in juli 2017, ter vervanging van Johan De Becker (die korpschef was van 2002 tot 2017). Bernard Vols verliet zijn functie in februari 2018, vanwege een aanstelling bij de Europese fraudebestrijdingsdiensten.

Bestuurlijke crisis op politieschool

Nu wil Gorteman zijn ervaring op de politieacademie delen. Hij zal daar te maken krijgen met een politieacademie die een bestuurlijke crisis meemaakt: in zes maanden tijd hebben twee directeuren de deur achter zich dicht geslagen. Het GIP wordt bovendien binnenkort geïntegreerd in Brusafe, de nieuwe regionale school voor veiligheids- en preventieberoepen. Deze integratie verloopt niet zonder problemen.

De zone West is al gestart met de aanwervingsprocedure voor haar nieuwe chef. De Zone West omvat de gemeentes Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Koekelberg, Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem. Het gebied telt 900 politieagenten en is een van de zes grootste politiezones van het land.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?