Directeur Brusselse politieschool neemt ontslag

© PhotoNews
| De Gewestelijke en Intercommunale Politieschool (GIP.)

Saad Amrani, directeur van de Gewestelijke en Intercommunale Politieschool (GIP) van Brussel, heeft zijn ontslag ingediend. Daarover bericht de RTBF. Over de redenen voor zijn ontslag heerst nog onduidelijkheid.

Saad Amrani, directeur van de Gewestelijke en Intercommunale Politieschool (GIP) van Brussel
© Friends of Europe
| Saad Amrani, directeur van de Gewestelijke en Intercommunale Politieschool (GIP) van Brussel neemt ontslag.

Volgens de RTBF komt het vertrek erg onverwachts. Amrani nam de functie van directeur van de GIP in januari op, slechts een vijftal maanden geleden. Daar moest hij de oprichting van Brusafe, de school voor veiligheids-, preventie- en hulpdienstberoepen opgericht door het Brussels gewest, mee in goede banen leiden.

Hoewel die school in theorie dit jaar de deuren zou moeten openen, vertrekt Amrani toch. Volgens bepaalde geruchten zouden spanningen tussen de directie van de GIP en het nieuwe commandocentrum Brussel Preventie en Veiligheid (BPV) er voor iets tussen zitten. Die geruchten werden evenwel nog niet bevestigd.

Saad Amrani zal nog vóór juni terugkeren naar politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene, waar hij bijna vijftien jaar geleden startte. Of zijn vertrek gevolgen zal hebben voor het Brusafe-project is voorlopig niet geweten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?