Politie Brussel zoekt Nederlandstalige inspecteurs via versnelde procedure

GR
© BRUZZ
22/06/2019

Op 22 juni 2019 organiseert de Gewestelijke en Intercommunale Politieschool (GIP) van Brussel van 10 tot 16 uur een grote infodag over het beroep van politieagent. Tijdens die infodag stelt de politie ook een versnelde rekruteringsprocedure voor die het tekort aan manschappen moet indijken.

De infodag is naar eigen zeggen een unieke gelegenheid om zich te informeren over alle carrièremogelijkheden bij de politie, maar ook om de selectieproeven al eens te proberen.

Het bijzondere aan deze infodag is bovendien dat er ook een ‘Fasttrack’ wordt georganiseerd voor de Nederlandstalige kandidaten. Dankzij deze versnelde procedure kunnen de kandidaten alle selectieproeven afleggen op slechts twee weken tijd, van 26 augustus tot 6 september. Als ze slagen, kunnen ze de opleiding op 2 december aanvatten. Op deze manier wil de politie het tekort aan manschappen tegengaan.

Daarnaast staan nog allerlei activiteiten op het programma van de infodag. Zo is er een demonstratie over geweldbeheersing, kunnen geïnteresseerden meer informatie krijgen over het rekruteringsproces, kunnen ze collega's uit de verschillende politiezones ontmoeten en kunnen ze verder kennismaken met het opleidingsprogramma.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, Brussel, Samenleving, politieschool, Gewestelijke en Intercommunale Politieschool, politieagent, rekrutering

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni