Kortere busbaan voor De Frélaan

© google

Mobiel Brussel zal donderdag op de overlegcommissie een gewijzigd plan voorstellen voor de heraanleg van de De Frélaan in Ukkel. 'De busbaan wordt korter', zo zei minister Pascal Smet (SP.A) in de commissie Infrastructuur in het Brussels Parlement.

Buslijn 41 van de MIVB heeft op het laagste stuk van de De Frélaan in Ukkel (aan het Heldenplein) zwaar te lijden onder de autofiles. Minister Smet wil de commerciële snelheid van de bus terug op peil krijgen door er een busbaan aan te leggen.

Buurtbewoners zijn daar niet over te spreken. Voor het project zouden zestien parkeerplaatsen en elf kastanjebomen moeten verdwijnen. Ook de gemeente Ukkel verzet zich tegen de plannen.

Minister van Openbare Werken Pascal Smet heeft met het buurtcomité een overleg gehad en stelt nu een compromis voor. Daarbij zal de busbaan met zowat de helft worden ingekort. Daardoor kunnen de mooiste kastanjebomen behouden blijven.

Mobiel Brussel zal de wijziging voorstellen op de overlegcommissie van donderdag 13 november, zodat de werken dan, hopelijk, snel vergund kunnen worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?